Isoleringstykkelser ifølge BR10

Isolering af huset – bedre end isolerings tykkelser reglerne af BR10

Vores oprindelige plan var vel egentlig, bare at isolere huset efter gældende regler i forhold til ombygning, men alligevel har vi VALGT at isolere efter nybyggeri reglerne af 1. januar 2011.

Isoleringstykkelse i følge lovgivning BR10 (rødt felt = de regler vi falder ind under, blå felter = de ting vi laver, grøn markering = det vi reelt skal isolere med.)
Isoleringstykkelse i følge lovgivning BR10 (rødt felt = de regler vi falder ind under, blå felter = de ting vi laver, grøn markering = det vi reelt skulle isolere med , fed sort markering = det vi reelt set isolerer med iflg. NYBYGGERI)

Desværre er vi nødt til at isolere væggene indvendigt, på grund af at det ville være en skam at ødelægge husets arkitektoniske udstråling, men også fordi det er praktisk taget umuligt  at få en tilladelse til at udvide husets grundareal da vi bor i kystnært område, 125 meter fra fjorden.

Alligevel, har vi besluttet at isolere 250mm indvendigt, og 300mm i gulvet – før der lægges gulvvarme ned, etableres en masseovn (der bliver IKKE lagt isolering under masseovnen da denne vejer 5 tons – og kræver et meget stabilt fundament).

Vi har valgt at gøre tingene – *ORDENTLIGT* selvom det koster lidt flere penge at købe mere isolering hjem – men den tidligere ejers varmeforbrug har været en skræmmefaktor, der gør at vi meget gerne vil have huset isoleret så vi kan bo i det uden at skulle spare på alt andet.

Kort fortalt, bliver huset isoleret MERE end det skal, i forhold til nuværende nybyggeri krav.

2 kommentarer til “Isoleringstykkelser ifølge BR10”

Der er udført tilbygning vinkelret på den oprindelige bolig.
I langsiderne er der ovenpå fundamentet benyttet fundablokke med midterisolering
I gavlen, hvor der over fundamentet er monteret en bred foldedør på ca. 4, til en opholdsstue med opvarmning til ca. 22 grader er der monteret fundablokke uden midterisolering, her er fundablokkene er gasbetonblokke.
Opfylder en sådan byggeskik gældende lovgivning
Opfylder dette god byggeskik.
Kan I evt. henvise mig til gældende lovgivning eller til brancheorganisationers vejledning for god byggeskik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.