Tak til alle – specielt Kvols by!

Det er så dejligt al den opmærksomhed vores lille projekt får… 🙂

Der er rigtig mange der er kigget forbi – både her på siden – og ude i huset. Vi er meget glade for de gode råd og forskellige idéer, som folk og fæ kommer med.

Noget kan bruges – andet kasseres…men uanset – så giver det ihvertfald stof til eftertanke!

Mange “naboer” fra Kvols har også kigget forbi – for lige at sige hej og se om vi var ved at vælte huset eller hvad pokker det er vi går og laver… 😛

Det går super stærkt med nedrivningen – og vi håber at det kommer til at gå lige så godt, når vi skal til at genopbygge det! Uanset – så glæder vi os SUPER mega meget til at flytte hjem… 😀

Vi ses!

 …og vi giver gerne en kop kaffe, når vi har et køkken igen…! 😉

 

 

13 kommentarer til “Tak til alle – specielt Kvols by!”

Hej nye Kvolsboere
Velkommen til byen.
Meget oplysende website! – og sikke et arbejde!
Vi kigger forbi en af dagene – bor i det stråtægte hus nede ved havnen (vi kan se jer fra vores hus).
Spændende at høre mere hvad der sker og om jeres planer. Fortsat god arbejdslyst.
Elsebeth og Henning

hej tom og berith.. hold da op tror da godt nok lige i har gang i noget ombygning det er jo næsten kun ydre muren der er tilbage.. glæder mig til at følge opbygningen ss held og lykke med huset knuz

Hej Henning og Elsebeth
I er selvfølgelig velkommen (hvis i ikke er nogen af dem der allerede har været der *griner*), vi skal til havnefest her den 13. august, så ser du en mand i overall – så er det måske mig *Griner*

Hej Dora
Ja det er noget af et projekt vi har bidt over – men mon ikke vi skulle kunne gabe over det også 🙂 Du er jo altid velkommen forbi 😉

Svar

Hej med jer
Jeg er en af dem der to gange om dagen kører forbi jeres hus – bor i Knudby – og hver morgen har jeg tænkt, at nu må jeg da lige ind på nettet og se, hvad I har gang i 🙂 – og sikke da et projekt!!

Det ser rigtigt godt ud – jeg er slet ikke i tvivl om, at der er arbejde til mange, mange dage og uger, men jeg er helt sikker på, at resultatet bliver fantastisk.

Held og lykke med det.

Mvh. Anja

Jeg læste at i skulle have lavet en masseovn, det bliver i glade for, vi har selv en af slagsen. Jeg har selv sat vores egen ovn og som jeg kan se på projektet er i gør-det-selv folk. Du skal ikke være bange for at give dig i kast med at sætte den selv, det er ikke raket videnskab. Jeg har været på ovnsætterkursus hos Flemming Abrahamsen (fornyet energi) og hvis du/I vil se en ovn i virkeligheden skal I være velkomne til at komme en tur forbi, vi bor i Ejsing uden for Vinderup. Held og lykke med byggeriet 🙂

Mvh Kurt

Hej
det er ret spændende at følge jeres projekt, siden 1974 har vi tit kørt forbi det hus når vi skal op til vore sommerhus oppe i Strandet. Pøj pøj med projektet.
VH
Carsten Nielsen
Silkeborg.

Hej Berit og Tom.
Man får helt sved på panden, når man kører forbi jeres hus, et par gange om dagen. Noget af et projekt i dér er gået i gang med. Godt gået. Held og lykke med projektet.
Bedste Hilsner
Per Porin
Kvolsvej

Hej.
Huset med tro håb og kærlighed i Kvols tror jeg at jeg kender.
Min Bedstefar hed Thorvald Kjærgaard Kristensen og hans Svigerfar hed Søren Kjærgaard Kristensen, der døde 13-11-1942. Er det det samme hus kan jeg måske fortælle noget. Ring til mig på telefon nr. 21 63 63 07.
mvh. Per

Mange tak for kommentaren Per

Fra Husets historie på http://voresbyg.dk/husets-navn-og-historie/

“Huset er angiveligt bygget omkring 1892 af Niels Conrad Christian Smidt (rettet), og blev siden i 1906 overtaget af sønnen Laurits Laurberg Smidt og derefter i 1912 af Thorvald H. Kristensen.

Spillemanden og mureren Søren Kristian Kristensen flyttede i 1918 fra Knudby og ind i huset og boede heri til omkring 1943.”

De har lidt anderledes navne end du bruger – Kjærgaard – og det jeg har kørt er at de skulle hedde Thorvald H. Kristensen og Søren Kristian Kristensen.

Men måske vi har fejl i det?

Svar

Hej i Kvols 🙂
Jeg er søster til Per Kjærgaard Kristensen 🙂
Tak fordi I har lavet denne skønne hjemmeside.

Per har delvis ret – Thorvald Hjalmar Kristensen tog mellemnavnet Kjærgaard efter han havde købt huset i Kvols. Søren Kristian Kristensen hed ikke Kjærgaard.

Per og jeg er børnebørn af Thorvald H. Kristensen. Oldebørn af Søren Kr. Kristensen – og Tipoldebørn af N. Smidt.

Vores bedstefar, Thorvald Hjalmar Kristensen, skrev i 1952 sine erindringer.

Omkring huset i Kvols skriver han bl.a. : “Da vi købte huset i Kvols gav vi Lauerberg Smidt 300 kr. for det, og så skulle vi passe og pleje hende så længe hun levede (hun døde d. 7 jan. 1917 knap 80 år gammel)”

Per har billeder af døren, hvorover der var skåret Kors – Anker – Hjerte (Tro – Håb – Kærlighed).

Står der stadig en kastanjetræ i haven? Vores bedstefar snittede et hjerte i træet .
Mvh. Mette.

Hej Mette

Mange tak for den meget detaljerede udredning af hvordan forholdene er 🙂 Det er dejligt for os at få så mange detaljer om huset som muligt, næsten ligesom slægtsforskning 🙂

ER det muligt, at få et kopi af det billede af døren med de ting der var skåret i det – måske vi kan gendanne det – det ville være rigtigt dejligt at tilbageføre den sjæl til huset.

Vi har desværre ikke set et kastanie træ – men der er to meget store træer, det ene af dem er så et lindetræ, men hvad det andet er – ved jeg ikke helt.

I er naturligvis velkommen til at kigge forbi – jeg sender også lige denne besked med en e-mail 🙂

Igen mange tak for opklaringen 🙂

Svar

Hej Med jer.

Hold nu op jeg får helt sved på panden.

Jeg faldt over jeres side da jeg googlede noget om isolering og gulvvarme.

Jeg har selv lige købt et gammelt hus og med begrænset budget på 75000 kr til renovering, må sige i har fået lavet meget for få midler men kors hvor er det flot.

Jeg har en ide om at mit gamle køkken skal genbruges men males.

Jeg har intet isolering i mit hus så vil da lige spørge om i har efterisoleret overalt lavet nye gulve bad nyt køkken mv hvordan pokker har i fået det til at hænge sammen økonomisk. Håber i er glade for jeres nye hjem. Kh Britt

Hej Britt

Vi er faktisk kommet længere end det du kan se, men på grund af diverse juleforberedelser og lignende er der ikke kommet billeder og nyheder på længe – men skal lige have taget nogle flere billeder.

Vores totale udgift på nuværende tidspunkt er små 125.000 men så er huset også så godt som færdigt.

Måden det bliver lavet så billigt på, er kort sagt ved udelukkende at bruge håndværkere til de ting der absolut kræver håndværkere, kende til regler og selv gøre alt det man gerne selv må. Dertil hører at selv trække alle ledninger til el-installationer, selv trække alle vandrør – og nøjes med håndværkere til at koble det til og checke at det er lovligt ført.

Uden hjælp fra venner og familie havde vi dog aldrig kunnet holde prisen så lav – skulle vi have alt lavet med håndværkere, havde prisen uden diskussion været over 500.000 kr i bare timer og stumper.

Alt er efterisoleret, med 20-25cm rockwool indvendigt i vægge og 30 cm flamingo i gulve.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.