Kategorier
Billeder Dagens gang Genopbygning Information

Rionet og Gulvvarme i hele huset

Rionet og Gulvvarme i hele huset

Vi havde egentlig lagt alt flamingo, men kommer så i tanke om at der skal lægges et luftrør ned i gulvet, for at sikre at en kommende masseovn kan få nok luft – i stedet for at man altid skal sørge for at åbne vinduer og/eller døre hver gang man skal tænde op i masseovnen. Vi fik dette råd via Lav-Det-Selv.dk

Derfor var vi lige nødt til at rive en del plader op igen – og få lagt et 110mm luftrør ned i gulvet inden vi lægger rionet og gulvvarme slangerne ned.

En nærrigrøv eller økonomisk bevidst?

Nogen vil kalde mig for økonomisk bevidst, mens andre vil kalde mig en decideret nærrigrøv, men det er jeg egentlig lidt ligeglad med, gulvvarme skal kunne reducere ens varmeudgifter med cirka 10 %, da man vil føle sig væsentlig bedre tilpas og mere varm når man ikke fryser tæerne… Vi har derfor besluttet at lægge gulvvarme i hele huset ekskl. loftet i første omgang. Samtidig er det planen at koble en kommende masseovn på gulvvarmen i hele huset, så oliefyret kun skal arbejdet meget begrænset for at holde temperaturen oppe.

Radonsikring af gammelt hus

Derudover har vi lagt 0.2mm dampspær langs alle vægge, inklusive indervægge – for at dette skal virke som Radonspær – hvilket er ret svært at lave i gamle huse. Hvis du ikke ved hvad Radon er – skal jeg nok fortælle det i en kommende opdatering, men det er kort sagt en radioaktiv luftart som jorden afgiver, og som er skyld i minimum 9% af alle lungekræft tilfælde i Danmark.

Undgå kuldebroer mellem betondæk og ydermure

Langs alle vægge vil der blive lagt en 20mm flamingoplade, for at adskille betongulv fra vægge, – meningen er at undgå kuldebroer – som der desværre er mange der glemmer. En anden ting, er at når man støber et helt gulv med gulvvarme, vil dette udvide sig ganske meget når man sætter gulvvarme på, og lader man betongulvet være helt ud til ydervæggen, vil betondækket skubbe til ydermurene hvis ikke der er et mellemrum mellem betondæk og ydermurene.

Galleriet her er åbenbart lidt roddet sammen – men det giver dog nok stadig et okay overblik over hvad der er sket de sidste tre dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.