Kategorier
Information

Indvendig isolering af ydermure / ydervægge

Indvendig isolering af ydermure / ydervægge

ISOLERING AF VÆGPlanen for at isolere ydermurene /  ydervægge indvendig i huset.

Eftersom vores ydermure er massive fra 1890, har vi tænkt os, at isolere disse med to lag 100mm rockwool, hvor der er sat et dampspær mellem de to lag rockwool.

Teglmurstens væggen er massiv, det vil sige at stenene er lagt skiftevis ved siden af hinanden, så der er ingen isoleringsværdi i dem eller hulmur.

Derfor er det nødvendigt enten at isolere dem fra ydersiden – eller indefra. Vores valg er ret let her, for vi bor i et hus i kystnært område, så vi kan med meget stor sandsynlighed ikke få en byggetilladelse til at isolere udefra. Desuden vil det også ødelægge husets arkitektoniske indryk – efter vores mening skal det bevares for alt i verden.

Arkitektonisk udtryk

Derfor har vi besluttet os for at isolere indendørs med 2x 100mm rockwool på alle ydervægge, samt at lave et dampspær mellem de to lag rockwool. Hvis nogen har en anden mening end dette, vil vi meget gerne høre fra jer.

Tidligere har jeg lavet indendørs isolering

Tidligere når jeg har lavet indendørs isolering, har vi bare lagt 100mm eller 150mm rockwool på, og lagt dampspærret op mod de to gipsplader. Men i dette tilfælde har jeg læst mig til at der bør være dampspær inde mellem isoleringen da man ellers vil punktere det når man sætter f.eks. billeder og andre ting op indendørs… Det kan jeg så godt forstå logikken i, men en ven har så også nævnt at når man sætter en skrue i, vil denne i sig selv lukke dampspær så det ikke er “utæt”. Samtidig kan jeg også godt forstå fornuften i at man har dampspær mellem de to lag isolering…

Måske man skulle have to dampspær?

3 kommentarer til “Indvendig isolering af ydermure / ydervægge”

du må for alt i verden ikke have to damp spær

efter min beste overbevisnign skal heller ikke have det sidste lag rockwool der i mod have luft mellem gips og dampspæren

men er lidt svært for kan godt se det ikke er godt man laver hul i dampspæren når man sætter ting op på vægen

Tak for bemærkning Torben, den kom du også med i går ude i huset 🙂

Jeg er ikke helt enig om at der skal kun bruges 100mm væg isolering, derimod at der burde være ihvertfald 200mm selvom det er meget. Jeg kan også godt se den idé med at lave et luftmellemrum, måske jeg skal lave det som:

100mm + 100mm uden dampspær mellem
Dernæst dampspær og derefter cirka 50mm luft ud til spånplade + gipsplade.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.