Kategorier
Dagens gang Information Ulovlige Installationer

Sælgeransvarsforsikring er nytteløs – så har bestilt VVS og El-installatør

Sælgeransvarsforsikring er nytteløs – så har bestilt VVS og El-installatør

For nogle dage siden, fandt jeg ud af at når sælger har tegnet en sælgeransvarsforsikring, betyder det ikke nødvendigvis, at sælger har et ansvar – hvis sælger har et ansvar, skal dette åbenbart bevises med en retsag – altså sælger skal dømmes i ved en civil domstol, før hendes sælgeransvarsforsikring – dækker eventuelle ulovlige installationer.

Så er det åbenbart 110% ligegyldigt hvor mange billeder og beviser man har, inklusive en underskrevet dokumentation af en uvildig el-installatør og lignende.

Som endnu et minus, må man ikke røre ved installationerne inden der har været en taksator ude og kigge på fejlene og skaderne, og denne taksator vil ikke blive sendt ud før der er truffet en afgørelse om sælgers ansvar i en civil søgsmål.

Kort sagt – er en sælgeransvarsforsikring, set fra købers side, absolut INTET værd…

Så skide være med den forsikring – hvis det skal være så bøvlet, kan jeg selv lave alle installationerne ordentligt… Vi har ganske simpelt ikke tid til at lade byggeprojektet stå stille i et halvt år indtil der er truffet en afgørelse i en eller anden retsag.

Jeg har derfor bestilt en elektriker til at komme og koble alt strøm fra i hele huset, og sætte en byggestrøm op på førstesal og en nede i underetagen.

Samtidig har jeg bestilt en VVS mand fra Nr Søby VVS til at komme og koble samtlige vvs installationer fra i underetagen så der ikke er vand vi ikke kommer til at risikere at gå i ved udgravning og lignende.

Kort sagt, skal det laves ordentligt uden ulovlige installationer, må man jo selv gøre skidtet i samarbejde med nogle kvalificerede installatører.

En kommentar til “Sælgeransvarsforsikring er nytteløs – så har bestilt VVS og El-installatør”

Sælgeransvarsforsikringer er ikke helt nytteløs. Man burde når man køber fast ejendom tage en VVS mand, en elektriker og en tømre med ud og se og gennemgå huset. Hvis sælger afslår dette, så hold dig væk fra huset.
Jeg kører og laver el-eftersyn, hvor jeg tager billeder og laver en gennemgang af hele huset i forbindelse med salg eller køb. Der bliver lavet en rapport som beskriver elinstallationen, og her skal man se godt efter. For elinstallationen skal jo være lovlig på det tidspunkt den blev lavet. Og med vores hverdag hvor der burde sidde en stikkontakt for hver anden meter væg. I gamle dage skulle man betale lidt ekstra hvis der var stikkontakter i kældre. Derfor er der i mange gamle huse kun 1 stikkontakt i en kælder. Når jeg normalt er færdig i huset med gennemgangen kører jeg hjem og beskriver de fejl og mangler som er fundet, der er altid taget foto på stedet som dokumentation. Herefter laver jeg et tilbud på lovliggørelse af elinstallationen. Og ja så starter “trædemøllen hvor det kan blive bøvlet”. Køber sender det til sin advokat, som sender det til sælgers advokat. Indgåes der forlig er det bare at komme igang med at udbedre. Ellers kan der blive et tovtrækkeri, jeg har haft en sag i Viborg, hvor de sidste 3 som havde været ejer gik ind og måtte dele udgiften, da det var meget svær at sige nøjagtigt hvem der kunne have lavet det.

Derfor tag din fagmand med, når du ønsker at købe/sælge. Vi gør det ikke gratis, men den time eller 2 er givet godt ud.

Held og lykke med ombygningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.