Kategorier
Information Tanker og spekulation

Beslutningen er truffet – det bliver indvendig isolering

Beslutningen er truffet – det bliver indvendig isolering

Jeg har overvejet det nøje, jeg har hørt på både for og imod indvendig isolering samt hvilke faldgrubber der kan være på såvel Amino.dk, Lav-det-selv.dk og andre steder.

Eftersom økonomien har en masse at skulle have sagt med vores byggeprojekt, bliver det altså indvendig isolering.

Desuden har vi fundet 2.800 moler sten som har en rimelig isoleringsværdi i sig selv. Moler sten har en lambda værdi på 100-150 hvor rockwool har en på 37. Jo lavere værdi, jo bedre.

Eftersom vi gerne vil have en masseovn – er det i sig selv også bedre at have en massiv mur indvendigt, hvorfor det er direkte genialt med de Molersten.

Inde bag molerstenene vil vi lægge 150 mm Rockwool – hvilket vil give 150mm rockwool og 100mm molersten – svarende til cirka 180-200mm rockwool’s isoleringsevne. Problematikken kan så blive når der skal føres elektriker rør – men det tager vi som det kommer, og tager en elektriker med på råd. Under alle omstændigheder vil det her blive en sundere konstruktion end gipsplader og Rockwool alene.

Besparelsen er til at tage at føle på, hvor vi før skulle have betalt cirka 175kr inkl momsper m2 væg, kommer prisen nu ned på i omegnen af 75kr inkl moms per m2 inkl cement og isolering. (Men kun fordi vi får stenene, normalt koster hver sten 4kr plus moms. Det vil sige sten for 11.200 plus moms).

Kort og godt, svarer det her til at lave en hulmurs isolerings løsning.

Måden det vil se ud – i et tværsnit af væggen – vil være således

  • 1 er den nye mur af moler – der vender ind mod beboelsen
  • 2 er rockwool isolering med cirka 10 mm afstand mellem molervæg og 10 mm afstand mellem gammel ydermur – samtidig er der et dampspær op mod moler muren.
  • 3 er den gamle ydermur på cirka 200 mm.

 

 

 

En kommentar til “Beslutningen er truffet – det bliver indvendig isolering”

Hej! Vil gerne gratulere jer med jeres køb og siden, hvor jeg jævnligt følger med i hvordan i griber renoveringen an! Min kusines mands oldeforældre boede iøvrigt i flere generationer i huset 🙂 hvorfor det naturligvis også er lidt interessant at følge med i hvad i finder rundt omkring.

Vil lige høre, hvordan man kan “finde” sådanne fine moler-sten! Søger selv i anden anledning (skal bygge ovn til rygning, bagning mm. i haven 🙂

mvh. Torben Thomsen (kører jævnligt forbi, da mine forældre bor i Knudby!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.