Kategorier
Information Offentlig kommunikation

Overfloddræn i kælderens brønd

Overfloddræn i kælderens brønd

Vores hus, ligger som bekendt på en skråning, der de værste steder (og de fleste steder) skråner omkring 25-30 grader.

Vandet presses ud af skrænten og ned i en gammeldags indendørs ferskvands brønd. I forbindelse med dræn af vandet der måtte ligge i lag under huset, har vi kontinuerligt drænet denne en gang i timen når vi er i huset, oftest 8-10 gange dagligt á 30 minutter har vi haft en pumpe til at stå og køre – den kan ses på dette billede fra tidligere nyhed “Brønden i kælderen – overflådsdræn med plastrør

Pumpen er den gule satan...
Pumpen er den gule satan...

Lidt tal:
Vi pumper 30 minutter ~ 8 gange i døgnet.
Pumpen spytter 10 liter vand ud på 15 sekunder =  40 liter vand i minuttet.
Vi dræner altså 1.200 liter vand på 30 minutter – eller 8 x 1.200 = 9.600 vand i gennemsnit i døgnet.

Vi har haft en formand for Park og Vej ved Viborg Kommune’s Teknik og Miljø, Bent Jensen, ude og se på situationen, han har ikke planer umiddelbart over at der fører et jernrør under vejen – men det kan vi jo se der må gøre.

Samtidig sagde han, at der var to brønde indenfor nær afstand til vores hus som vi kunne føre et rør over i – som er kommunalt styret. Den ene af disse brønde er så med et vandspejl cirka 60cm under jordens overflade, hvor vores kælder ligger 160cm under overflade, så hvis vi skulle koble til denne, ville vores kælder blive fyldt op af vand fra den kommunale brønd.

Jeg har hentet et GIS map over området, som man kan se på dette (Se nedenfor).

Jeg har tegnet ind på kortet med en sort streg med rød kant – hvor jeg forestiller mig at plastrør kan føres under vejen – klik billedet til venstre for at se stort udsnit. Den røde kant på billedet ovenfor – svarer til udgangen på hvor de eksisterende to jernrør går ud af brønden.

De skrånende grunde – er markeret med denne farve

Kort sagt, venter vi på kommunens tilladelse og svar på om vi må skyde under vejen, vi vil nok helst foretrække det frem for at risikere at koble til en brønd, og få returvand fra brønden i tilfælde af store regnskyl hvor den kommunale brønd ikke kan følge med.

2 kommentarer til “Overfloddræn i kælderens brønd”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.