Soldaterne KOMMER og Kvols Kildevæld

Soldaterne kommer - ihvertfald lige tre af dem

Jaja - i dag var det søndag... En højhellig søndag, men alligevel havde både Jem og Fix og Harald Nyborg åbent. Vi købte tre soldater (forskallingsstøtter) i Harald Nyborg, og osede nogle priser i Jem og Fix på diverse Reglar, vinkelbeslag, forskallingsbrædder, lægter, styrolit og rionet. Eller sagt på en anden måde... Jeg, Tom Frank Christensen, osede priser og - Berit Selbach Christensen - brugte penge. Der skal vel også være balance i tingene 🙂 Dernæst tog vi ud til huset, fandt en halv fordrukken Thor som havde fået en øl for meget i går til en fest 😛 men som dog stadig var lidt frisk - i ihvertfald efter forholdene ganske frisk 😀 Thor og jeg fik gravet en del murbrokker væk, fandt frem til kælder trappen igen og lavede et par huller i loftet til to soldater - samtidig satte vi den tredie under en bjælke hvor det så ud som om den kunne være til lidt nytte *GG*
Tre Soldater i aktion

Tre Soldater i aktion

Jeg tog også lige et par billeder af vores egen brønd. Åbenbart var det i 1890 super moderne at have en brønd inde i huset, nede i en kælder - så man ikke havde så  forfærdeligt langt til brønden når der skulle laves mad osv. Vores brønd kan faktisk forsyne det meste af Kvols by med vand, ihvertfald ude på vejen - der kan vi lave vores egen lille soppepøl. Pumpen i kælderen kan levere 10 liter vand på 15 sekunder, igår stod den og kørte non stop i et par timer. Kælderen er nok fugtig - men det er huset som sådan ikke - dog skal jeg lige have ringet til Teknisk Forvirring i morgen mandag og høre dem om jeg ikke kan lave det dræn der er skudt under vejen om til plastik - gerne inden vi dækker hele kælderen til igen. En af de tidligere ejere havde brugt denne brønd til at vande sine kreaturer med efter der var blevet ført byvand ind i huset - så den har været i brug indenfor de sidste årtier. Dette ved hjælp af en lang slange og en pumpe. Endvidere har vi fra en nabo hørt at udløbet / drænet fra brønden, for nogen år siden - blev dækket til af Viborg Kommune ved et uheld, og det resulterede i at hele krybekælderen var fyldt med vand dengang. Det vil vi meget gerne undgå kan ske igen, hvorfor vi vil være helt sikker på at Kommunen er klar over fremad - at udløb fra skrænten og dræn fra vores hus - er ned under vejen.

Måske vi skal etablere Kvols Kildevand?

Kvols Kildevæld
Kvols Kildevæld

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *